Region 2

01.08.2024.

13:00

Formira se velika oluja; Ako nas ovo udari...?

Veliki i deo Istre i Kvarnera naredne noći će se naći u zoni prvog stepena opasnosti od oluja, a od jakog vetra ne bi trebalo da bude pošteđen ni zapadni deo Hrvatske i Lika, objavljeno na slovenačkom portalu Neurje.

Izvor: Tanjug

Formira se velika oluja; Ako nas ovo udari...?
Shutterstock/Lucian Coman

Podeli:

Prema njihovoj prognozi, posle podne će iznad Italije i Austrije nastati oluje koje će se premeštati prema severozapadu i severu Slovenije, odakle će putovati prema istoku, delimično prema jugoistoku, prenosi hrvatski T portal.  

Najintenzivnija događanja, navodi se, očekuju se prema večeri ili noću, kada će se nad Italijom formirati velika grupa oluja.

Ona bi trebalo da formira širok i jak olujni pojas koji će prelaziti zapad i jugozapad Slovenije.  

Najugroženiji delovi mogli bi biti zapad Slovenije (Goriška), delovi slovenačke i hrvatske Istre i Kvarner, dok su zapadni deo Hrvatske, Lika, Kordun i Banija u narandžastom, odnosno drugom stepenu potencijalne ugroženosti.  

Tokom formiranja olujnog pojasa potrebno je upozoriti na jače grmljavinsko nevreme uz vetar koji može prelaziti brzinu od 100 km/h.  

Portal Neurje se ograđuje da je još uvek nejasno kuda će se tačno kretati linija oluje, zbog čega savetuju praćenje njihove stranice na Fejsbuku, radarskih snimaka i službenih vremenskih prognoza.  

Veći oprez savetuje se svima koji se nalaze u kampovima, a oni koji kampuju na otvorenom treba da se sklone na sigurno. Takođe se na potencijalno opasnim područjima ne preporučuje odlazak u planine.  

Prema najavama portala Neurja, olujno nevreme bi u petak trebalo da se premesti istočnije, ali neće popustiti.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: