Region 5

01.08.2024.

9:00

Strašni snimci iz Hrvatske FOTO/VIDEO

Hrvatski vatrogasci uspeli su, uz ogromne napore, da stave pod kontrolu veliki požar u Podgori, koja se nalazi kod Tučepa na Makarskoj rivijeri. Slike i snimci koji stižu su strašni.

Izvor: Tanjug, Index

Strašni snimci iz Hrvatske FOTO/VIDEO
Tanjug/Ivo Ravlic, Cropix via AP

Podeli:

Kako su preneli tamošnji mediji, požar je pod kontrolu stavljen malo pre ponoći, a u toku noći je na gašenju požara radilo 317 vatrogasaca sa Makarske rivijere i iz Dubrovačko-neretvanske županije, koristeći 70 vatrogasnih vozila.

Tanjug/Ivo Ravlic, Cropix via AP

Očekuje se da će na lice mesta doći još oko 100 pripadnika vatrogasnih jedinica iz ostatka Hrvatske, prenosi Indeks.

Gosti iz vila i kuća u Podgorskom Selu su evakuisani, a požar se nalazio 20 metara od smeštaja, dok plamen bio visok i do 30 metara.

Načelnica opštine Petra Radić je rekla da je evakuisano između 30 i 40 osoba iz centra mesta i istakla da pojedini turisti nisu bežali od požara, već zato što nisu imali pristup internetu.

Hrvatski mediji javljaju da u Podgori i dalje nema struje, a da je policija zabranila pristup selu.

U obližnjoj osnovnoj školi organizovan je privremeni smeštaj, gde se ukazuje medicinska pomoć vatrogascima, od koji su neki zadobili lakše povrede.
 

Još gori

Međutim, još uvek nisu ugašena dva velika požara, onaj u Tučepima i u Vrsinama kod Trogira, potvrđeno je u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

U Tučepima 306 vatrogasaca sa 77 vozila pokušavaju od utorka naveče da suzbiju vatrenu stihiju na otvorenom prostoru koja je nošena vetrom zahvatila i Park prirode Biokovo, te došla do Podgore. 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: