Region 0

29.07.2024.

16:46

Gori kod Budve VIDEO

Veliki požar koji je izbio pre tri dana na granici budvanske i cetinjske opštine proširio se na Paštrovsku goru, a vetar potpomaže da vatra guta šumu i nisko rastinje te se širi i dalje.

Izvor: Telegraf.rs

Gori kod Budve VIDEO
Profimedia/Tayfun Coskun / Anadolu

Podeli:

Vatrogasci iz obe opštine ne mogu prići vatri, jer gori nepristupačan teren, te je gašenje moguće jedino avionom, prenele su "Vijesti".

Za sada nisu ugrožena naselja i budvanski vatrogasci danonoćno su na terenu kako bi sprečili širenje požara na naseljeni deo.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Budve Dragan Božović kazao je da je uputio poziv Direktoratu za vanredne situacije da avion bude angažovan u gašenju.

Kako ističe, gori nepristupačan teren, te ne mogu vozilima da priđu požarištu.

"Dve ekipe od po deset vatrogasaca sa vozilima su na terenu, jedna kod manastira Duljevo i Rustovo, a druga na lokaciji Lipa kod Brajića. Vatra je daleko od naseljenog dela, a vatrogasci su na terenu kako bi pravovremeno reagovali", kazao je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: