Region 1

28.07.2024.

19:10

Slovenija paralisana: Snažno nevreme napravilo haos, ulice pod vodom FOTO

Nevreme koje je zahvatilo severozapad Slovenije, premešta se preko Gorenjske, Koruške i Štajerske ka istoku i jugoistoku zemlje.

Izvor: Tanjug

Slovenija paralisana: Snažno nevreme napravilo haos, ulice pod vodom FOTO
mkfilm/Shutterstock

Podeli:

Črna u Koruškoj ponovo je pod vodom, a u Spodnjem Javoru lavina je zatrpala meštanina koga su spasili vatrogasci, prenela je RTV Slovenija.

Lavina je muškarca zatrpala do pojasa, spasioci su ga povređenog odvezli u bolnicu u Slovenj Gradcu, prenose lokalni mediji. Agencija za životnu sredinu izdala je narandžasto upozorenje za popodne i veče zbog mogućnosti jačeg lokalnog nevremena.

Duvaće jak severni i severoistočni vetar, očekuju se udari groma, pljuskovi, a lokalno i grad, upozorili su meteorolozi.

Istovremeno Civilna zaštita Hrvatske upozorila je na moguće nevreme sa grmljavinom koje sa područja Slovenije ide prema severozapadnoj Hrvatskoj, preneo je portal Index.hr.

Za Istru i kontinentalnu Hrvatsku upaljen je i narandžasti meteoalarm.

Upozorenje na nevreme sa grmljavinom podignuto je na narandžasti nivo za Zagrebački i Karlovački region, saopštio je Državni hidrometeorološki zavod.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

13 h

Podeli: