Region 0

27.07.2024.

10:40

Predsednica albanskog parlamenta podnela ostavku

Predsednica Parlamenta Albanije Ljindita Nikola dala je ostavku na tu funkciju koju je obavljala prethodne tri godine zbog zdravstvenih razloga, navedeno je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Izvor: Kosovo online

Predsednica albanskog parlamenta podnela ostavku
EPA-EFE/STR

Podeli:

Nikola je navela da je zdravstvena situacija onemogućava da obavljam visoku dužnost drugog funkcionera države sa posvećenošću koju ta dužnost zahteva. 

"Trudila sam se da svaki dan dajem sve od sebe da obezbedim nesmetan rad ovog parlamenta. Bez osvete ikome u ovoj prostoriji. Ako sam na nekoga ostavila drugačiji utisak, uveravam ga da mi to ni na koji način nije bila namera", navela je. 

Naglašava da ako je u pojedinim trenucima, nimalo lakim, kada su se u skupštinskoj sali dešavale nedostojne konfliktne situacije, bila prinuđena da stane na stranu razuma i uredbi Skupštine, nije to uradila kao pripadnica neke stranke, već kao prva među 140 jednakih poslanika.

Zahvalila je celoj skupštinskoj administraciji na velikom poslu koji svakodnevno rade u podršci parlamentarnoj aktivnosti, kao i svim zaposlenima u službi za podršku na posvećenosti poslu. 

Poželela je motivaciju, posvećenost i puno zdravlja poslanicima da nastave plemenitu misiju predstavljanja Albanaca.

Istakla je da nema političkih spekulacija sa njenim, kako kaže, neželjenim, ali neizbežnim odlaskom sa te funkcije.

Posebno je zahvalila predsedniku i premijeru Albanije Ediju Rami navodeći da bez Raminog poverenja i stalne podrške, otkako je pre 17 godina preuzela rukovodstvo administrativne jedinice u Tirani, ne bi bila u stanju da uradi toliko. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: