Region 0

23.07.2024.

16:40

Ubica iz Daruvara poznat policiji, pretio pištoljem: Kardinalni propust, čekaju se ostavke

Novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić kaže da je osumnjičeni za masakr u Domu za stare u Daruvaru odranije znan policiji po porodičnom nasilju, da je čoveka bacio niz stepenice i pretio pištoljem.

Izvor: Tanjug

Ubica iz Daruvara poznat policiji, pretio pištoljem: Kardinalni propust, čekaju se ostavke
Tanjug/Zeljko Puhovski/Cropix via AP

Podeli:

"Postavlja se pitanje odakle njemu uopšte to ilegalno oružje i od koga je nabavio. Ministar unutrašnjih poslova je juče rekao da je specijalni tim upućen u policijsku stanicu da se utvrdi da li je tu možda bilo nekakvih nepravilnosti s obzirom da taj incident sa pištoljem nije zaveden u policiji", istakla je ona za Tanjug.

Rožićeva kaže da je juče rano pre podne policija dobila dojavu da je 51-godišnji penzionisani vojni policajac počinio masakr u Domu za stare, u kom je je ubio svoju majku i još četiri osobe iz doma, a ranio još pet ljudi, od kojih je jedna osoba kasnije preminula u bolnici.

"Juče su bili svi mogući na terenu, prvi put se pojavio na terenu glavni državni tužilac Ivan Turudić. Bili su tu i ministar unutarnjih poslova, ministar zdravlja, svi se pitaju da li je ta tragedija mogla da se spreči. On će danas biti doveden na ispitvanje u tužilaštvo, a nakon toga će se slučaj preseliti na sud gde će mu biti određen pritvor", navela je ona.

Rožićeva dodaje da se povređene osobe nalaze u bolnici u Pakracu, a da je dobar deo korisnika Doma za stare koji su u dobrom zdravstvenom stanju prebačen u veteranski centar u Daruvaru.

Kako je navela, napadač je prvo otišao u kafić u koji je dolazio svaki dan, naručio piće, rekao da se brzo vraća, počinio masakr i nakon toga mirno i hladnokrvno seo i nastavio da pije piće.

"Navodno je odložio pištolj na sto. Konobarica je na sreću bila potpuno smirena i staložena i odmah je rekla ostalim gostima kafića da izađu napolje, pozvala policiju, koja je ušla kroz zadnja vrata i uhapsila ga", izjavila je ona.

Na pitanje šta kažu stručnjaci u Hrvatskoj i koliko je simptomatično to što je ovaj čovek ratni veteran, Rožićeva je rekla da psihijatri kažu da se po samom činu vidi da je osumnjičeni bio pun besa i da je želeo da se osveti. Ona ističe da ljudi ne žele da se ovaj zločin povezuje s ratom i činjenicom da je on ratni veteran jer je mogao da bude u pitanju bilo ko drugi.

Kardinalni propust policije?

Osumnjičeni za ubistvo šestoro ljudi u Domu za stare u Daruvaru ispitan je jutros i predat pritvorskom nadzorniku, ali, za sada, nije poznato na koju lokaciju je prevezen, preneo je hrvatski portal Indeks (Index).

Penzionisani vojni policajac (51) ušetao je juče ujutru u Dom za stare u Daruvaru i na mestu usmrtio pet osoba, među kojima i svoju majku. Šesta osoba je preminula u bolnici od posledica ranjavanja. Više osoba je tom prilikom ranjeno.

Advokat Branko Šerić kaže da je ovo jedno od težih  masovnih ubistava u novijoj hrvatskoj istoriji, te da misli, s obzirom na informacije kojima raspolaže, da je reč o kardinalnom propustu policije. 

"Ako su imali saznanja, a jesu, da je nedugo pre ovog događaja ubica pretio svom poznaniku uz upotrebu oružja, onda je policija na to trebalo da reaguje i oduzme mu oružje", rekao je ovaj advokat.

"To je tako kardinalan propust da je već do sada neko trebalo da podnese ostavku unutar policijskog sistema", kaže Šerić, preneli su hrvatski mediji.

Pročitajte još: 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: