Region 0

22.07.2024.

17:32

Bugarska: Požar u Jambolskom regionu pod kontrolom FOTO

Požar u bugarskom Jambolskom regionu je lokalizovan i pod kontrolom, saopštio je vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Kalin Stojanov.

Izvor: Tanjug

Bugarska: Požar u Jambolskom regionu pod kontrolom FOTO
Profimedia/Costas Baltas / Anadolu

Podeli:

Kako bi sprečili bilo kakve nove požare, ekipe vatrogasne, šumarske i granične policije dežuraće na licu mesta, prenosi Novinite.

Ministar Stojanov je izvršio obilazak granice između Bugarske i Grčke helikopterom koji je obezbedila Granična policija kako bi procenio situaciju.

U pograničnom pojasu, plamen na planini Slavjanki i dalje bukti treći dan zaredom, a vatrogasci su stacionirani na grebenu planine kako bi upravljali situacijom.

U pograničnoj oblasti Boljarevo, vatrogasne ekipe se bore s plamenom već sedmi dan, a postavljen je privremeni smeštaj za osobe koje su izgubile domove.

''Cilj nam je da danas postavimo sedam kontejnera sa vodovodom, strujom i kućnim aparatima, spremnih za isporuku za nekoliko dana'', poručio je regionalni guverner Nikolaj Kostadinov.

Dodao je da će se sastati sa premijerom i predsednikom parlamenta kako bi razgovarali o sredstvima za obnovu kuća, dok meštani zahtevaju trajno rešenje stambenog pitanja.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: