Region 0

13.07.2024.

18:31

Snažna oluja: "Pažnja!" FOTO/VIDEO

Sloveniju je danas pogodila oluja, koja se u ranim poslepodnevnim satima pomerila prema severoistoku Hrvatske.

Izvor: B92.net; Blic.rs

Snažna oluja: "Pažnja!" FOTO/VIDEO
Shutterstock/Roman Mikhailiuk

Podeli:

U Štajerskoj je poslepodne nekoliko minuta padao grad, javlja slovenski portal "24ur".

Agencija za okolinu izdala je narandžasto upozorenje za veliki deo zemlje i upozorila da se uveče u centralnoj i severoistočnoj Sloveniji mogu pojaviti i neka jača nevremena.

U okolini Slovenske Bistrice i Slovenskih Konjica oko tri sata poslepodne padao je krupni grad, ali idućih sati oluja bi mogla da pogodi istok jer se olujni pojas seli preko Koroške, Štajerske i Prekmurja.

 

Nevreme stiglo u Hrvatsku

Nevreme iz Slovenije prešlo je u poslepodnevnim satima u Varaždinsku županiju. Grad je padao u Zlogonju, Petrijancu, Virje Otoku, Cestici, Cvetlinu, Vinica Bregu i Gornjem Vratnu, javlja Varaždinski.

Totalna katastrofa u Ausriji

Obilna kiša i grad naneli su juče štetu širom Austrije, a meteorološka služba UBIMET zabeležila je 190.000 udara groma u alpskoj zemlji u jednom danu, što je najveći broj ove godine, prenosi dpa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

14 h

Podeli: