Region 1

04.07.2024.

11:12

Uhapšen bivši ministar zdravlja Albanije

Ilir Bekaj uhapšen je jutros zajedno sa još dve oobe, a prema prvim informacijama radi se o zloupotrebi stranih donacija, kako prenosi Juronjuz Albanija.

Izvor: Kosovo online

Uhapšen bivši ministar zdravlja Albanije
CC7/Shutterstock

Podeli:

Slučaj se odnosi na sredstva direkcije SASPAC, a sumnja se da je Bekaj izvršio fiktivne fakture, falsifikovanje isprava i druge.

Što se tiče ovog dosijea, pre nekoliko meseci izvršene su provere u nekim preduzećima. Bekaj se javljao u komunikaciji sa svojim potčinjenima u vreme dok je vodio kancelariju SASPAC-a, a razgovor je bio vezan za "prepisivanje" pisama i prakse.

Sada Bekaju, pored mere bezbednosti "obaveze pojavljivanja" i "zabrane izlaska" dodaje se i druga mera bezbednosti - zatvorskog pritvora.

Jedan od ostalih uhapšenih je Ermal Kurtulaj, dok ime drugog uhapšenog još nije objavljeno.

Bekaj je bio poslanik Socijalističke partije u nekoliko zakonodavnih skupština i bio je ministar zdravlja od 2013. do 2017. godine.

Premijer Edi Rama ga je 2021. imenovao za šefa SASPAC-a.

Nakon odluke Specijalnog suda da ga imenuje sa merom bezbednosti "obaveza pojavljivanja" u vezi sa optužbama u vezi sa aferom sterilizacije, Bekaj je podneo ostavku na SASPAC i mesto pregovarača između Albanije i Evropske unije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: