Region 0

03.07.2024.

11:20

Bivši šef hrvatske obaveštajne službe: Opasnost je pojačana

Bivši šef hrvatske obaveštajne službe (SOA) Ante Letica izjavio je danas da je trenutno pojačana opasnost od terorističkih napada u Evropi od, kako je naveo, pripadnika Islamske države.

Izvor: Tanjug

Bivši šef hrvatske obaveštajne službe: Opasnost je pojačana
Shutterstock/Prazis Images

Podeli:

Letica dodaje da su pretnja i ruske specijalne službe s ciljem da se fokus pažnje bezbednosnih službi prebaci sa Ukrajine na Evropu.

Posebno u narednom periodu i zbog Olimpijskih igara, a posebno zbog ruske agresije na Ukrajinu, ali i zbog ovoga što se dogadja u Palestini", rekao je Letica gostujući na zagrebačkoj N1 tv.

Ukazao je na moguće aktivnosti pripadnika Islamske države, ali i ruske specijalne službe.

"Imamo moguće aktivnosti pripadnika Islamske države, ali imamo i već neka saznanja da ruske specijalne službe diverzijama i sabotažama nastoje ugroziti sigurnost evropskih država i tako prebaciti fokus s Ukrajine na Evropu, ne samo u smislu pažnje nego i bezbednosno-obaveštajnih službi, naveo je Letica.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: