Region 2

01.07.2024.

13:50

Knežević: Crna Gora se ne miri sa revizijom prošlosti i nikada neće biti antisrpska država

Crna Gora nikada neće biti antisrpska država, poručio je danas predsednik DNP Milan Knežević i istakao da ne razume zašto Hrvatska agresivno reaguje na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu.

Izvor: Tanjug

Knežević: Crna Gora se ne miri sa revizijom prošlosti i nikada neće biti antisrpska država
Profimedia/R.R./ATAImages

Podeli:

Usvajanje ove rezolucije u crnogorskoj Skupštini šalje jasan odgovor parlamentarne većine i srpskog naroda u Crnoj Gori da se ne miri sa revizijom prošlosti i da Crna Gora nikad neće biti antisrpska država.

"Sutra kad Italijani budu uzimali Istru i Dalmaciju, spreman sam da branim teritorijalni integritet Hrvatske, ko što je moj deda branio integritet Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca", rekao je Knežević.

Rezolucija je, istakao je, direktno uperena protiv ljudskog zla u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj su sistemski ubijani Srbi, Jevreji i Romi.

"Ako to u Hrvatskoj ne mogu da podnesu, to pokazuje da delovi institucija u ovoj zemlji i dalje favorizuju NDH prošlost", rekao je Knežević za Prvu tv i istakao da Hrvatska danas u Vladi ima političku stranku koja, kako je naveo,"baštini vrednosti Pavelićeve NDH".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Društvo

MUP se hitno oglasio: Katastrofa stiže u Srbiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije, izdao je upozorenje za Mionicu, večeras i sutra, za pojavu grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina za kratko vreme.

13:50

1.7.2024.

1 d

Podeli: