Region 1

28.06.2024.

13:39

Crna Gora: Skupštinski odbor odobrio predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu

Predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu prošao je Odbor za ljudska prava i slobode crnogorskog parlamenta.

Izvor: RTS, Tanjug

Crna Gora: Skupštinski odbor odobrio predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu
EPA/Antonio Ban

Podeli:

Odbor za ljudska prava i slobode podržao je predlog Rezolucije o genocidu u Jasenovcu, koji je Skupštini Crne Gore podnela grupa od 43 poslanika. Sedam poslanika je bilo za predlog Rezolucije, javlja RTCG.

Predsednik Skupštine Andrija Mandić kaže da Rezolucija o Jasenovcu nije uprena ni protiv kojeg naroda.

"Podnosioci rezolucije smatraju da se njenim usvajanjem neguje kultura sećanja, uz napomenu da sama rezolucija nije uperena protiv bilo kojeg naroda, niti bilo koje savremene države u regionu, već da za svoj cilj ima osudu svakog poricanja genocida u Jasenovcu i podizanje svesti o tim tragičnim događajima, kako se nikada i nigde ne bi ponovili", navodi se u obrazloženju i dodaje:

"Ohrabrivanjem svih elemenata našeg društva da čuvaju sećanje na nevino stradale u stravičnom genocidu koji je počinjen u Jasenovcu, stvaramo temelj za izgradnju istinski pomirenog društva", piše u obrazloženju, prenose medije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Svet

Udar na Ruse: Uništen S-500?

Ukrajinske snage su možda pogodile najnoviji ruski sistem protivvazdušne odbrane S-500 koristeći rakete ATACMS koje su isporučile SAD, izvestio je ukrajinski novinar.

9:12

29.6.2024.

1 d

Podeli: