Region 0

23.06.2024.

22:55

Nevreme i u regionu: Padao grad, poplavljeni delovi Skoplja FOTO

Nakon Tetova, jako nevreme praćeno jakim vetrom, grmljavinom i gradom zahvatilo je vačeras i Skoplje i Gostivar u Severnoj Makedoniji.

Izvor: Tanjug

Nevreme i u regionu: Padao grad, poplavljeni delovi Skoplja FOTO
B92.net/S.V

Podeli:

Usled obilnih padavina praćenih gradom koje su zahvatile skopski, tetovski i gostivarski region na putnom pravcu Skoplje - Tetovo - Gostivar, došlo je do odrona, a deo ograde zajedno sa reklamnom tablom pao je sa sa železničkog mosta na dva vozila u pokretu. Kako pišu severnomakednski mediji, nema informacija o povređenim licima.

Obilna kiša trajala je oko 45 minuta i prema prvim informacijama, delovi Skoplja su poplavljeni, jak vetar je obarao stabla, a građani su se dežurnim službama obraćali za pomoć.

Iz Centra za vanredne situacije saopštavaju da su zbog toga što je pala velika količina kiše poplavljena dvorišta i podrumi više od pedeset kuća i objekata u nižim delovima grada.

"Večeras nam je stiglo više od 200 prijava za oštećenja na vozilima, bilo je dosta razbijenih šoferšajbni", saopštio je Centar za vanredne situacije.

Tetovo i okolinu danas popodne zahvatilo je veliko nevreme praćeno jakom kišom i gradom veličine lešnika. Jak vetar i grad naneli su štetu poljoprivrednim usevima i voćnjacima, ali i štetu u urbanim sredinama kada su oštećeni krovovi, kandelabri, plastične nadstrešnice, vozila.

Šteta će biti dodatno procenjena. Kompanija za distribuciju i snabdevanje električnom energijom u Severnoj Makedoniji EVN-a saopštila je da će struju isključivati postepeno po ulicama i naseljima.

Podsetimo, nevreme je danas pogodilo i pojedine delove Srbije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom Rusijo"

Nemačka je u petak, u Štadeu kod Hamburga, počela izgradnju prvog od tri planirana kopnena terminala za prijem tečnog prirodnog gasa.

16:00

29.6.2024.

1 d

Podeli: