Region 0

20.06.2024.

17:28

Oglasio se direktor crnogorske policije: Ovo je crvena linija, ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi

Povodom stravične eksplozije koja se jutro u 9 sati i minuta dogodila ispred Sportskog cetra u Cetinju, a u kojem su dva lica nastradala a nekoliko ljudi povređeno, oglasio se i Aleksandar Radović, direktor Uprave policije.

Izvor: RINA

Oglasio se direktor crnogorske policije: Ovo je crvena linija, ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi
RINA

Podeli:

On je istakao da eksplozija na Cetinju baca senku na dobre rezultate koja je crnogorska policija napravila u prethodnom peirodu.

"Naložio sam angažovanje kompletnog sastava sa svim raspolozivim ljudstvom koje imamo radi preduzimanja svih mjera i radnji, a sve u cilju da se što pre pronađu krivci za ovaj nemili događaj. Razumem uznemirenost građana, posebno u situacijama kada imamo slučajne žrtve, ovo je crvena linija, Crna Gora ne može sebi dozvoliti nijednu slučajnu žrtvu. Dužni smo da se suprotstavimo svakom obliku nasilja i kriminala, na svakom mestu, u svakom gradu, u svakoj ulici u Crnoj Gori. Borba protiv kriminala mora biti prioritet, neće biti laka, ali država će pobediti, a ne kriminal. Koristim ovu priliku da pozovem sve nadležne, sve političare da daju svoj konkretan doprinos u rešavanju ove situacije. Ovaj dan ne sme više nikad da se ponovi", poručio je Radović.

Prema podacima dobijenim iz policije eksplozivna naprava bila je postavljena na drvetu visokom sedam metara i da je aktivirana u trenutku kada su četiri osobe ulazile u Sportski centar. Stradala i ranjena lica praćena su tokom dužeg vremenskog perioda, napadačima su bile poznate njihove navike.

RINA

"Državno tužilaštvo hitno će preduzeti sve mere i radnje, kako bi se u što kraćem roku rasvetlio događaj i kako bi se došlo do saznanja ko su izvršioci. Tokom uviđaja izuzeti brojni tragovi koji će biti predmet različitih veštačenja. Tragove su izuzimali policijski službenici, forenzičari, ali i veštak za požare, eksplozije i havarije. Naložena je obdukcija tela stradalih", kazala je tužiteljka Danka Ivanović Đerić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: