Region 18

20.06.2024.

14:02

Bombaški napad na Cetinju; Ima mrtvih i povređenih; Oglasilo se tužilaštvo VIDEO

Dve osobe su poginule, a šest osoba je povređeno jutros u eksploziji bombe na Cetinju, kod Sportskog centra, javljaju crnogorski mediji.

Izvor: Tanjug, VIjesti.me

Bombaški napad na Cetinju; Ima mrtvih i povređenih; Oglasilo se tužilaštvo VIDEO
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podeli:

Hirurg Peđa Milošević izjavio je danas da je na Cetinju u eksploziji automobil-bombe povređeno petoro od kojih je dvoje zbog težine povreda preminulo - jedno u cetinjskoj bolnici, a drugo u Podgorici.

Milošević je za Tanjug rekao da je na cetinjsku hirurgiju dovedeno troje, dok je dvoje odvezeno privatnim kolima u Podgoricu.

Teško povređeni Dragan Roganović je, kako kaže, preminuo u bolnici na Cetinju i pored velikih napora lekara da ga reanimiraju.

Dvoje ostalih, među kojima je i kako kaže bakica, slučajna prolaznica, će se izvući, iako su prebačeni u Podgoricu, radi daljih analiza.

Naglasio je da su mu kolege rekle da je u Kliničkom centru Crne Gore u toku operacija jednog od povređenih kojem je eksplozija između ostalog raznela nogu.

Prema njegovim rečima, svi povređeni su mladi od 25 do 50 godina, osim starije žene koja ima oko 65 godina.

Roganović je, prema njegovim rečima, stigao u bolnicu u teškom stanju, bez vitalnih znakova života. "Eksplozija mu je povredila pluća, glavu, oči. Bile su to povrede i krvarnje visokog stepena. Pokušali smo reanimaciju da ga vratimo u život. Intubirali ga, ubacili tubus i dali kiseonik. Pokušali manuelno masažom srca da ga vratimo u život. Međutim, povrede su bile takve da nismo uspeli ništa da uradimo", kazao je on.

Što se tiče ostalih dvoje - jednog momka povredili su šrapneli u vrat, noge, abdomen. "Krvario je i zaustavili smo krvarenje. Mislim da smo ga u stabilnom stanju poslali u Podgoricu, ... ali smatramo da smo ga stabilizovali. Druga pacijent je prolaznik bakica od 65-66 godina, koja se ti slučajno našla i koje je pogodio šrapnel u glavu, u vrat i u ramena", rekao je on i dodao da je bakica u stabilnom stanju poslata u Klinički centar Crne Gore gde smo je poslali da se proveri da li ima intrakranijalno krvarenje ispod lobanje.

"Smatram da nema krvarenja i da će se bakica izvući", rekao je Milošević.

Kaluđerović koji je privatno prevezen u Podgoricu je umro, a povređenom Jovanoviću se u sali bore za život, Takođe su veoma teške povrede, rekao je hirurg.

"Ima veoma teške povrede grudnog koša", kazao je hirurg.

On je objasnio koliko je jaka eksplozija bila. "Sve čaše su skoro pale sa stolova. Mislili smo da je to neko miniranje puta. Međutim eksplodirala je bomba postavljena ispod automobila", dodao je on za Tanjug.

Crnogrski mediji su odmah javili da je došlo do bombaškog napada na Cetinju i da su meta bili pripadnici tzv. škaljarskog klana, kao i da je na licu mesta preminuo Petar Kaluđerović, a Dragan Roganović je preminuo nedugo zatim. 

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da su sve raspoložive policijske ekipe na terenu i da je u toku uviđaj.

Ulice oko Sportskog centra su zatvorene, a na mestu događaja je bio i gradonačelnik Nikola Đurašković.

Eksplozija je odjeknula posle devet časova ispred ulaza u Sportski centar. Od siline eksplozije popucala su stakla na zgradi Sportskog centra i otkinuto je drvo.

"Ne zna se ko je aktivirao bombe na Cetinju, uviđaj u toku"

Državna tužiteljka Crne Gore Danka Ivanović Đerić izjavila je danas da se još ne zna ko je jutros aktiviranjem bombe.

"Uviđaj je rađen u prisustvu policije i forenzičara, kao i veštaka za požare i eksplozivne naprave", rekla je tužiteljka novinarima na Cetinju, prenose podgoričke Vijesti.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: