Region 5

05.06.2024.

13:23

Vučić im je najgora noćna mora; Neverovatna tvrdnja slovenačkog poslanika: Sumnjam na Vučića....

Klemen Grošelj, poslanik u još aktuelnom sazivu Evropskog parlamenta izneo je neverovatnu tvrdnju da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić meša u izbore za EP, prenose mediji.

Izvor: B92.net

Vučić im je najgora noćna mora; Neverovatna tvrdnja slovenačkog poslanika: Sumnjam na Vučića....
Depositphotos/oleksandrberezko

Podeli:

Grošelj, kako prenosi opoziciona N1, je trebalo da bude na listi Gibanje Svoboda i da na njoj zauzme visoko mesto kao kandidat za novi mandat u EP, ali mu je ponuđeno znatno niže mesto, koje njegove šanse da ostane evroparlamentarac svode na nulu.

On navodi da sumnja da iza svega stoji Aleksandar Vučić, ali i Zoran Janković, gradonačelnik Ljubljane, koji direktno podržava SNS, a ima i uticaj na politiku Svobode.

"Prema svemu što se desilo posle moga rada, kao posmatrača izbora u Srbiji, sumnjam da je bilo uticaja na moju kandidaturu na listi Svobode", rekao je on.

Navodi da mu je bila obećana visoka pozicija na listi, a onda je – kako je rekao ranije za N1 Slovenija, odjednom, stranka Gibanje Svoboda želela da ga stavi na osmo mesto liste, s čim se nije složio.

Grošelj navodi da je interesantno da niko ni njemu lično, ni javno nije naveo razloge za njegovu poziciju na listi Svobode. Očigledno sam bio nekima velika smetnja, ocenjuje.

Grošelj je, inače, osvedočeni srbomrzac, čovek koji ne propušta ni jednu jedinu priliku da uputi najgore optužbe na račun Vučića i naše zemlje.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: