Region 0

03.06.2024.

20:20

Gori meteo-alarm: Snažno nevreme pogodilo region; Ogromna šteta FOTO/VIDEO

Banjaluku je zahvatilo olujno nevreme praćeno kišom i ledom sa jakim udarima vetra, na snazi je crveni meteo-alarm za područje čitave BIH zbog jakih najavljenih oluja.

Izvor: Tanjug, Telegraf

Gori meteo-alarm: Snažno nevreme pogodilo region; Ogromna šteta FOTO/VIDEO
Shutterstock/Ikebana Art-studio

Podeli:

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje za lokalne nepogode, odnosno obilne padavine za teritoriju cele Republike Srpske za ponedeljak.

Za danas je najavljeno nestabilno vreme uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje će se tokom većeg dela dana premeštati od jugozapada ka severu i severoistoku.

"Očekuju se i jače lokalne nepogode (izraženije na zapadu i severu) uz obilnije padavine u kratkom periodu kao i pojava grada i pojačanog vetra ponegde" navedeno je u saopštenju.

Grmljavinsko nevreme sa kišom i gradom zahvatilo Dalmaciju

Delove Hrvatske zahvatilo je danas popodne snažno grmljavinsko nevreme, posebno u Dalmaciji u šibenskom akvatoriju, ali i područje koje se prostire od Šolte prema Kaštelima i dalje prema Dalmatinskoj zagori.

Jako nevreme je pogodilo delove Čiova, gde je bilo i grada, a potom i Šoltu, javio je regionalni portal Dalmacija Danas.

U Vodicama je u samo pola sata palo 25 litara kiše po metru kvadratnome što je izazvalo prolazne bujice. Jedan kamion je zapeo ispod tamošnjeg podvožnjaka.

Podsetimo, za danas je snažno nevreme najavljeno i u pojedinim krajevima u Srbiji.

Ledene gromade tukle Modriču

Jako olujno nevreme praćeno kišom, vetrom i gradom veličine oraha i ping-pong loptice, zahvatilo je u poslepodnevnim časovima područje Modriče.

Snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju svu snagu olujnog nevremena koje je uništilo useve.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: