Region 0

07.03.2024.

11:04

Cetinje se diže na noge; OPsada, sve vri od policije

Ispred zgrade Skupštine Prestonice Cetinje okupila se grupa građana iz revolta zbog dolaska predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića.

Izvor: Tanjug

Cetinje se diže na noge; OPsada, sve vri od policije
FOTO TANJUG/ Mediabiro

Podeli:

Kako je ranije najavljneo, Mandić na Cetinje odlazi radi prvog prolećnog zasedanja parlamenta koje će biti održano u crnogorskoj Prestonici.

Kako saznaje podgorička Pobjeda, Mandić se već nalazi u zgradi Skupštine Prestonice, ispred koje su, kažu, od ranog jutra i jake policijske snage.

Pripadnici Specijalne policijske jedinice su formirali živi zid oko zgrade Skupštine, a zatvoreni su Studentski trg i deo grada od Pošte prema zgradi parlamenta na Cetinju, dok su policijske patrole na gotovo svim skretanjima.

Sednica parlamenta je zakazana za 11 sati, a na dnevnom redu je, između ostalog, Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Saveta ministara Bosne i Hercegovine o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Tare, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Saveta ministara Albanije o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Bojane/Bune.

Sednica će biti održana u zgradi Skupštine Prestonice Cetinje.

Zbog prisustva poliicije na Cetinju, oglasio se gradonačelnik Nikola Đurašković objavom da je, kako je naveo, "Cetinje i zgrada Prestonice pod skandaloznom opsadom zbog najavljenog mirnog protesta".

Cetinje je vazda znalo da proceni kako koga treba dočekati. Tako je bilo devedesetih, tako je i danas, napisao je đurašković na društvenoj mreži Iks.

Protest su najavili mediji pozivajući se na saopštenje navodne grupe građana, ne navodeći niti jedno ime iz te grupe, a potom su tu najavu promovisali i neki poslanici opozicije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: