Region 0

31.05.2024.

11:55

Jako nevreme napravilo haos u regionu: Automobili plutaju ulicama FOTO/VIDEO

Grmljavinsko nevreme s jakom kišom pogodilo je sinoć zapadni deo Istre, pa je u Umagu palo 57,2 mm kiše, dok je u Novogradu za kratko vreme palo 76,1 mm kiše po kvadratnom metru, piše Istramet.

Izvor: Novosti

Jako nevreme napravilo haos u regionu: Automobili plutaju ulicama FOTO/VIDEO
Shutterstock/mkfilm

Podeli:

I danas meštani strahuju od vremenskih nepogoda.

Danas je na snazi narandžasti meteo-alarm, zbog najavljenog grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom i jakim vetrom, zbog čega može doći do bujičnih poplava.

Zbog izlivanja i zadržavanja vode na mnogim mestima u Umagu i Novogradu intervenisali su vatrogasci.

Grmljavinsko nevreme i obilne kiše potopili su delove Krka u noći na petak.

Kako je ispričao čitalac portala 24sata.hr, u mestu Krk poplavljena je robna kuća, prodavnice i nekolicina drugih objekata iz kojih vodu sad ispumpavaju.

"Poplavilo je i polje 'Kimpi'. Ovde Krčani uzgajaju svoje voće i povrće, koje je sada većinom pod vodom, a ni sa autom nije moguće proći. Tu se nalazi cesta koja spaja Krk sa selima Salatići i Vrh", dodao je čitalac.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, obilne padavine mestimično se u Hrvatskoj očekuju i danas.

Podsetimo, jako nevreme praćeno kišom i grmljavinom pogodilo je prethodnih dana Srbiju, a i za danas su najavljene obilne padavine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: