Region 2

16.05.2024.

13:33

Opsadno stanje u školi u centru Zagreba; Učiteljica se zaključala s decom; "Setite se Beograda..."

U jednoj osnovnoj školi u centru Zagreba bilo je opsadno stanje, a na kraju je morala da interveniše i policija.

Izvor: Jutarnji list

Opsadno stanje u školi u centru Zagreba; Učiteljica se zaključala s decom; "Setite se Beograda..."
Shutterstock/vmargineanu

Podeli:

Učiteljica se s učenicima zaključala u razred nakon što su roditelji devetogodišnjeg dečaka, za kojeg roditelji i učenici tvrde da od početka ove školske godine zlostavlja vršnjake i zbog toga je izdvojen s nastave poslednja dva meseca, doveli pred razred i zahtevali da uđe.

Budući da su nastupili agresivno, učiteljica se uplašila za njihovu i svoju bezbednost.

"Učiteljica je srećom bila pribrana i zahvaljujemo joj se na hrabrosti. Zaključala se s našom decom u razred i rekla im da je to probna vežba za kriznu situaciju. Svi smo dojurili do škole i u šoku smo. Setite se šta je bilo u Beogradu pre godinu dana. Ovo je prestrašno što deca i mi proživljavamo mesecima", rekla je za Jutarnji list majka jednog učenika.

Dodala je da su, kad je stigla, roditelji s dečakom sedeli pred razredom i insistirali da uđu. Govorili su da im je dosta toga da im dete ne ide normalno s ostalom decom na nastavu.

Policija je razgovarala s roditeljima kad je stigla i tad su otišli s njima iz škole.

Direktorka škole potvrdila je da se dogodio incident, dodajući da roditelji dečaka redovno nastupaju agresivno. "Učiteljica se uplašila i nije bila sigurna da neće na silu nešto napraviti. Pozvali smo policiju", rekla je ona.

Dodala je da su roditelji dečaka nesaradljivi i da ne prihvataju nikakve ponude škole, ali ni Ministarstva prosvete, koje im se nude.

"Oni imaju neku svoju viziju svoga deteta. Bitno je da ostala deca nisu danas doživela traumu", rekla je direktorka.

Reč je o dečaku koji je od marta izdvojen iz razreda, ali je i dalje boravio u školi. Bio je smešten u biblioteku i pratio je nastavu onlajn na računaru, a uz njega je stalno bio jedan učitelj. Dečak je uvek bio u pratnji odrasle osobe i nije jeo u isto vreme kad i učenici iz njegovog razreda, ali deca se nisu usuđivala da odu u biblioteku.

"Začepi..., ku*vo", "lešinarko", "debela kravo", samo su neke od uvreda kojima je mesecima svakodnevno "častio" svoje vršnjakinje u razredu.

Užasnute devojčice maltretirao je, zlostavljao i seksualno uznemiravao, a snimao ih je i mobilnim telefonom, navodi dalje Jutarnji list.

Isto je činio i dečacima, a pritom ih je jako udarao po leđima i šakom u glavu u nekoliko navrata, a znao je i da preti da će nastradati njihove mame i tate.

Dečaka sitnije građeje  bacao, a drugog je tako jako gurnuo da je lupio glavom u ivicu stola i dobio je podliv pod okom.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

21 h

Podeli: