Region 0

10.05.2024.

21:31

A za Domovinski pokret nadgrobni fenjer

Ispred sedišta Domovinskog pokreta u Zagrebu neko je zapalio dva nadgrobna fenjera.

Izvor: Tanjug

A za Domovinski pokret nadgrobni fenjer
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Podeli:

Fotografiju dva lampaša, crvene i bele boje, ispred uzlaznih vrata zgrade u kojoj je smešten Domovinski pokret, objavio je hrvatski portal Index.

Fotografija je objavljena u danu, kada je lider HDZ i predsednik tehničke Vlade Hrvatske Andrej Plenković predao 78 potpisa za dobijanje mandata za formiranje nove izvršne vlasti predsedniku Republike Zoranu Milanoviću, nakon aprilskih parlamentarnih izbora.

HDZ je vladu formirao sa Domovinskim pokretom, uz podršku dela manjinskih poslanika.

Portal piše da se može pretpostaviti da su lampaši upaljeni zbog toga što je HDZ formirao vladu sa DP-om, strankom koja je tokom cele izborne kampanje bila izričita da neće koalirati sa HDZ-om i da u vlasti ne želi Samostalnu demokratsku srpsku stranku Milorada Pupovca.

Nakon aprilskih izbora Domovinski pokret Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara, pozicionirao se kao treća po veličini politička opcija, a nakon objavljenih izbornih rezultata prešli su preko predizbornih obećanja, bar kada je HDZ u pitanju.

Plenković je dobio 61 potpis HDZ-a, 12 DP-a, jedan Vesne Vučemilović i dva potpisa manjinskih poslanika za dobijanje mandata za sastav nove vlade.

Odluka da novu hrvatsku vladu formiraju HDZ i Domovinski pokret izazvala je dosta negativnih reagovanja i na jednoj i na drugoj strani, pa je tako, na primer, na jednu objavu lidera DP Penave, usledio niz negativnih komentara u kojima je, izmedju o stalog, nazvan izdajnikom.

Ništa bolje ne prolazi ni Plenković za kojeg neki kritičari, analitičari i opozicija kažu da je ovo "njegov korak unazad", "izdaja", "lična i moralna bruka", izmedju ostalog, i zbog toga što će ovo biti "najdesnija" vlada u istoriji hrvatske.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: