Politika 2

25.10.2024.

15:08

Uživo Završen razgovor Fon der Lajen i Vučića; Organizovan svečani doček FOTO/VIDEO

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doputovala je danas u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Završen razgovor Fon der Lajen i Vučića; Organizovan svečani doček FOTO/VIDEO
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Podeli:

Fon der Lajen će danas i sutra boraviti u radnoj poseti Srbiji.

Iz Brisela je ranije najavljeno da do posete Fon der Lajen Zapadnom Balkanu dolazi u važnom kontekstu proširenja, kao i da će fokus biti na procesu proširenja i planovima rasta koji su od ključnog značaja za partnere sa Zapadnog Balkana.

Uživo

15:14

14:04

13:58

Počeo tet-a-tet razgovor Fon der Lajen i Vučića

U Palati Srbija počeo je tet-a-tet razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

Posle njega biće održani plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slede i izjave za medije.

Fon der Lajen je danas doputovala u dvodnevnu posetu Srbiji, gde ju je ugostio Vučić, a svečani doček priređen je ispred Palate Srbija.

13:32

13:32

Vučić svečano dočekao Fon der Lajen ispred Palate Srbija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao ispred Palate Srbija predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja je danas doputovala u dvodnevnu radnu posetu Srbiji.

Doček je organizovan uz najviše državne počasti, intoniranje himni Srbije i EU, crveni tepih, gardu Vojske Srbije i počasne plotune. Dočeku su prisustvovali i ministri Marko Đurić i Tanja Miščević.

Uslediće tet-a-tet razgovor Vučića i Fon der Lajen, nakon toga biće održani plenarni razgovori delegacija Republike Srbije i Evropske unije koje će predvoditi Vučić i Fon der Lajen, a zatim slede njihove izjave za medije. Potom će se predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastati sa Fon der Lajen u Palati ''Srbija''.

Predsednica Evropske komisije doputovala je ranije danas u Beograd, a na aerodromu ju je dočekao predsednik Aleksandar Vučić, koji je izrazio zadovoljstvo što Srbija ponovo može da ugosti Ursulu fon der Lajen i pokaže joj napredak koji je zemlja ostvarila od njene prethodne posete.

Vučić je naveo da ga sa Fon der Lajen očekuju važni razgovori o odnosima Srbije i EU, napretku na evropskom putu Srbije i mogućnostima koje naša zemlja želi da iskoristi kada je reč o novom momentumu u procesu proširenja.

13:23

Vučić sa predsednicom Evropske komisije posetio HTEC Grupu

"Sa uvaženom predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen na mestu na kojem nastaje jedan sasvim novi svet. Zadivljen najnovijim tehnologijama na kojima sa mnogo strasti i entuzijazma rade mladi, obrazovani i talentovani ljudi HTEC Grupe, koji će svojim inovativnim duhom, kreativnošću i ogromnom energijom i znanjem promeniti budućnost svih nas. Zahvalan sam @ebrd_official na sredstvima koja su izdvojili čime su ubrazali rast #HTCE od startapa koji je počeo u biznis inkubatoru u Beogradu, do globalne kompanije kakva su danas. Upravo ova sinergija na delu pokazuje da ne postoje granice uspeha u velikim snovima. Hvala i Vama, poštovana Ursula fon der Lajen što verujete u viziju uspešne Srbije", naveo je Vučić. 

13:22

Vučić dočekao Ursulu fon der Lajen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu

"Dobro nam došli u Srbiju, poštovana Ursula fon der Lajen.  Velika mi je čast što ponovo možemo da vas ugostimo u našoj zemlji i još veće zadovoljstvo što možemo da Vam pokažemo napredak koji je Srbija ostvarila od Vaše prethodne posete. Pred nama su važni razgovori o odnosima Srbije i EU, napretku na našem evropskom putu i mogućnostima koje naša zemlja želi da iskoristi kada je reč o novom momentumu u procesu proširenja. Hvala Vam na dosadašnjem ličnom angažmanu i podršci Srbiji. Osećajte se ovde kao kod svoje kuće", naveo je Vučić.

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: