Politika 0

24.10.2024.

14:12

Tusk Vučiću: Čestitam ti za sve što si postigao. Svaki put kad dolazim u Beograd, širim oči od oduševljenja

Predsednik Vlade Poljske Donald Tusk izjavio je danas da Poljska pozdravlja ekonomski uspeh Srbije i ocenio da je ekonomski jaka Srbija dobit za Evropsku uniju, kao i da je pod velikim utiskom zbog toga koliko se Srbija i Beograd brzo razvijaju.

Izvor: B92

Tusk Vučiću: Čestitam ti za sve što si postigao. Svaki put kad dolazim u Beograd, širim oči od oduševljenja
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Podeli:

Tusk je, u obraćanju medijima nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem istakao da se u Beogradu vidi razvoj i napredak Srbije i čestitao Vučiću na uspesima koje je, kako je rekao, postigao u borbi da Srbiju učini boljom, modernijom, evropskom zemljom.

"Svaki put kad dolazim u Beograd, širim oči od oduševljenja koliko se Srbija i Beograd brzo razvijaju. I nema tih reči, nema tih članaka u novinama ni propagandnih slogana koji mogu da zamene ono što se vidi rođenim očima", rekao je Tusk.

On je naveo da svako ko dođe nakon nekog vremena u Beograd, ko se vrati u Beograd, zaista je pod velikim utiskom onoga što se ovde dešava.

"Od srca ti čestitam za sve što si postigao, koliko si srca i truda uložio u to da ovaj Beograd bude jedan modern, savremen grad. Govorim to kao čovek, kao neko ko se ponosi kad mu dolaze gosti iz celog sveta, dolaze u Gdanjsk i Varšavu i kažu kako se Poljska razvila, kako sve ovo lepo izgleda, kako je ovo neverovatno. A ja danas mogu to isto da kažem o Beogradu i o Srbiji. Zaista imate sve razloge da budete ponosni i da vas kao partnere tretiraju sve političke sile, čak i one najveće u svetu", rekao je Tusk.​

On je rekao i da srpski ponos nije samo istorijsko pitanje, nije samo pitanje emocija, već je zasnovan na činjenicama i delima.

"Nama nije bila potrebna nikakva prelomna tačka u našim odnosima, ali čini mi se da smo i sad napravili jedan ogroman korak napred u bliskoj prijateljskoj saradnji Poljske i Srbije, zarad dobra čitave Evrope, i sveta ali, pre svega, za dobrobit poljskog i srpskog naroda", naveo je Tusk.

On je dodao da je Vučić uvek rado viđen gost u Varšavi, i uputio mu poziv da poseti Poljsku. 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: