Politika 9

24.10.2024.

11:44

Poljski premijer u Srbiji; Vučić i Tusk se sastali u četiri oka FOTO

Poljski premijer Donald Tusk nastavlja zvaničnu posetu Srbiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić mu je domaćin u Palati ''Srbija''.

Izvor: Tanjug

Poljski premijer u Srbiji; Vučić i Tusk se sastali u četiri oka FOTO
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Podeli:

Premijer Tusk i predsednik Vučić počeli su tet-a-tet sastanak oko 11.30, a potom će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih Vučićem i Tuskom.

Printscreen/buducnostsrbijeav

Nakon plenarnog sastanka delegacija uslediće izjave za medije predsednika Vučića i premijera Tuska, najavila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Pre prijema u Palati ''Srbija'' Tusk će se sastati i sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, a potom će biti održana plenarna sednica delegacija vlada Srbije i Poljske.

Takođe, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za državnu imovinu Republike Poljske biće organizovan Okrugli sto na temu potencijala saradnje dve zemlje u oblasti energetike, rudarstva i zelene transformacije.

Predsednik Vučić u sredu uveče je priredio večeru u čast premijera Tuska i premijera Grčke Kirijosa Micotakisa.

Vučić je poručio da mu je velika čast što može da ugosti dvojicu premijera.

"Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući", naveo je Vučić u objavi na Instagram nalogu ''buducnostsrbijeav'', uz fotografiju sa Tuskom i Micotakisom.

Istakao je da je ponosan  što predstavlja Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina.

Tusk je u sredu popodne doputovao u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je premijer Miloš Vučević.

Tusk je više puta biravio u Srbiji kao predsednik Evropskog saveta.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: