Politika 29

21.10.2024.

13:26

Vučić sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Italije: Istakao posvećenost zemlje evropskim integracijama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Odbora za spoljnu politiku i odbranu Senata Republike Italije Stefanijom Kraksi.

Izvor: B92.net

Vučić sa predsednicom Odbora za spoljne poslove Italije: Istakao posvećenost zemlje evropskim integracijama
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

Predsednik Srbije je sa predsednicom Odbora za spoljne poslove i odbranu Stefanijom Kraksi razgovarao o najvažnijim pitanjima bilateralne saradnje, kao i o regionalnim i evropskim izazovima sa kojima se susrećemo.

"Naglasio sam značaj jačanja odnosa između Srbije i Italije, posebno u oblastima kao što su ekonomija, infrastruktura, nauka, kultura. Razmenili smo mišljenja o novim projektima i inicijativama koji bi doprineli daljem razvoju partnerskih odnosa, sa posebnim fokusom na investiranje i trgovinsku razmenu.

Istakao sam posvećenost naše zemlje evropskim integracijama i postizanju statusa punopravnog člana EU i dodao da je Srbija na tom putu sprovela mnoge reforme. Predsednica Kraksi je navela da Italija pruža podršku Srbiji na tom putu, kao i da je za tu zemlju značajna regionalna saradnja i stabilnost", objavio je Vučić na Instagramu.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: