Politika 10

21.10.2024.

11:04

Vučić poželeo dobrodošlicu novoj ambasadorki Kanade Mišel Kameron FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novoizabrane ambasadorke Kanade u Republici Srbiji Mišel Kameron.

Izvor: B92.net

Vučić poželeo dobrodošlicu novoj ambasadorki Kanade Mišel Kameron FOTO
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

"Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Kanade Mišel Kameron i mnogo uspeha tokom mandata u Republici Srbiji. Razgovarali smo o brojnim novim potencijalima za saradnju, kao i o aktuelnim političkim pitanjima", objavio je Vučić na Instagramu.

Dodao je da je detaljnije upoznao sagovornicu sa prilikama na Zapadnom Balkanu, izrazivši uverenje da "ujedinjenim naporima možemo da doprinesemo snažnijem regionalnom povezivanju i održivoj stabilnosti na korist svih građana i zajedničkog napretka".



"Izrazio sam spremnost Srbije za unapređenje sveobuhvatne saradnje sa Kanadom, pogotovo imajući u vidu investicije u velike projekte u oblastima infrastrukture, energetike i zaštite životne sredine. Naglasio sam našu želju da odnose intenziviramo, ne samo u sferama politike i ekonomije, već i kroz jačanje kulturnih veza koje bi dodatno obogatile naše odnose. Brojna dijaspora srpskog porekla koja živi u Kanadi igra ključnu ulogu u ovom procesu, služeći kao jedinstveni most između naše dve zemlje", stoji u objavi predsednika.
 

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: