Politika 14

18.10.2024.

13:08

Ursula fon der Lajden u petak stiže u Beograd: Dočekuju je Vučić i Vučević

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen boraviće u petak, 25. oktobra, u poseti Beogradu, tokom koje će se sastati sa Aleksandrom Vučićem i Milošem Vučevićem, najavila je danas zamenica glavnog portparola Komisije Ariana Podesta.

Izvor: Tanjug

Ursula fon der Lajden u petak stiže u Beograd: Dočekuju je Vučić i Vučević
Profimedia/ALEXANDROS MICHAILIDIS/Alamy Live News

Podeli:

Podseta je na brifingu za novinare u Briselu rekla da će Fon der Lajen u sredu započeti posetu Zapadnom Balkanu, a u Srbiju će doputovati u petak, nakon posete BiH.

"Kasnije predsednica će otputovati u Beograd u Srbiji. Tamo će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Milošem Vučevićem", navela je Podesta.

Ona je objasnila da će Fon der Lajen, pored posete Srbiji i BiH, boraviti i u Albaniji, Severnoj Makedoniji, Prištini i Crnoj Gori. Prvobitno će Fon der Lajen, kako je rekla Podesta, otputovati u Tiranu, gde će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom i govoriti na ceremoniji inauguracije kampusa Koledža Evrope u Tirani, a potom će se u četvrtak sastati sa albanskim predsednikom Bajramom Begajem.

Istog dana otputovaće u Skoplje, gde će se sastati sa premijerom Severne Makedonije Hristijanom Mickoskim i predsedicom te zemlje Gordanom Siljanovskom-Davkovom, dodala je Podesta.

Fon der Lajen će u četvrtak otputovati i u Jablanicu u Bosni i Hercegovini kako bi, kako je navela Podseta, posetila područja koja su pogođena poplavama koje su nedavno pogodile tu zemlju. U petak će boraviti u Sarajevu, gde će se sresti sa Predsedništvom BiH, kao i sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Bojanom Krišto.

Nakon posete Beogradu, predsednica Evropske komisije posetiće u subotu Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Posetu Zapadnom Balkanu zaključiće u Podgorici, gde će se sastati sa predsednikom te zemlje Jakovom Milatovićem i premijerom Milojkom Spajićem.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: