Politika 0

10.10.2024.

10:53

Vladan Zagrađanin imenovan za državnog sekretara MUP Srbije

Vladan Zagrađanin imenovan je za državnog sekretara u MUP-u Srbije, a član SPS je od njegovog osnivanja od 1990. godine.

Izvor: Telegraf.rs

Vladan Zagrađanin imenovan za državnog sekretara MUP Srbije
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Živi i radi u Beogradu, oženjen je i ima dve ćerke.

Ko je Zagrađanin

Vladn je rođen 30. maja 1968. godine u Sjenici. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu gde je bio jedan od najboljih studenata. Nastavio je da ulaže u svoje obrazovanje, pa je završio je Visoke studije bezbednosti i odbrane Univerziteta odbrane u Beogradu u desetoj klasi.

Prve korake u radu napravio je na mestu predsednika Omladinskog saveta Beograda. Obavljao je i  dužnost generalnog sekretara Beogradskog ekološkog centra, a bio je direktor omladinskih zadruga.

Od 2004. do 2006. godine imenovan je u član Upravnog odbora Državne lutrije Srbije. Veliko radno iskustvo stekao je kao izvršni direktor Javnog preduzeća "Srbijašume" i na tom mestu proveo je dve godine.

Poslovni direktor Socijalističke partije Srbije postao je 2003. godine i na toj funkciji bio je tri godine.

Veliko iskustvo iz Skupštine

Tog 3. juna 3016. godine kročio je u Narodnu skupštinu Srbije.

U više mandata bio je član skupštinskih odbora: Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. U 12. sazivu bio je predsednik grupe prijateljstva sa Paragvajem. U 13. sazivu bio je član Delegacije u Interpalamentarnoj skupštini pravoslavlja.

U aktuelnom 14. sazivu izabran je za poslnika kao šesti na listi Ivica IVICA DAČIĆ-PREMIJER SRBIJE, madant mu je potvrđen 06.02.2024. godine. U 14. sazivu deo je poslaničke grupe IVICA DAČIĆ- Socijalistička partija Srbije (SPS).  Zamenik je predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti i član Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo.

Član je Saveta Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu, Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a.

Odlično govori ruski jezik.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gorenje zatvara fabriku

Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje objavio je danas da će sledeće godine zatvoriti pogon za proizvodnju komponenti za frižidere u Rogatcu i naveo da tamošnja fabrika više nije konkurentna.

22:15

8.10.2024.

1 d

Podeli: