Politika 6

09.10.2024.

10:44

Vučić se sastao sa Aleksandrom Kasanofom: Razmatrali smo ključna pitanja jačanja saradnje FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Izvor: B92.net

Vučić se sastao sa Aleksandrom Kasanofom: Razmatrali smo ključna pitanja jačanja saradnje FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Kako je navedeno, sastanak je počeo u 09.30 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Aleksandar Kasanof je funkciju zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan preuzeo 19. jula od Gabrijela Eskobara.

Nakon sastanka, Vučić je podelio objavu na svom Instagram profilu.

"Dobar sastanak sa Aleksandrom Kasanofom .
Razmatrali smo ključna pitanja vezana za jačanje saradnje i EU integracije Zapadnog Balkana, kao i o regionalnim i svetskim izazovima koji utiču na stabilnost celog regiona.

Posebno smo razgovarali o brojnim potencijalima za jačanje bilateralnih odnosa između Srbije i SAD uz unapređenje saradnje u različitim oblastima, poput energetike i novih investicija u brojne velike projekte koje Srbija ima u planu. Ukazao sam na značaj dijaloga između naše dve zemlje, a posebno na otvorenu razmenu u pogledu pitanja oko kojih nismo saglasni.

Govoreći o situaciji u regionu, prevashodno sam naglasio izuzetno tešku i složenu situaciju na Kosovu i Metohiji i ukazao na gotovo nemoguće uslove u kojima živi srpski narod na KiM. Naglasio sam da su za konstruktivan dijalog potrebne dve strane, kao i da Srbija ostaje posvećena razgovoru i mirnom rešavanju problema, uprkos bespotrebnim jednostranim eskalacijama tenzija."

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: