Politika 11

01.10.2024.

14:10

Vučić u Ženevi: Ponosan na Srbiju, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu VIDEO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Ženeviu, gde učestvuje na obeležavanju 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN.

Izvor: Tanjug

Vučić u Ženevi: Ponosan na Srbiju, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu VIDEO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Predsednik Vučić se upisao i u elektronsku Knjigu gostiju.

Vučić će potom prisustvovati ceremoniji obeležavanja 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN.

Pozdravni govor na ceremoniji održaće generalni direktor CERN-a, a prisutnima će se obratiti i predsednik Vučić. Među govornicima su predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednica Vlade Letonije Evika Silina, predsednik Slovačke Peter Pelegrini, predsednica Švajcarske konfederacije Viola Amherd, predsednik Bugarske Rumen Radev, predsednik Italije Serđo Matarela, princeza Astrid od Belgije i predsedavajuci Savetu CERN-a Eliezer Rabinovic.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je i Veliki hadronski sudarač u CERN-u, 90m ispod zemljine površine.

"Ponosan na Srbiju i zadivljen onime što sam video u Velikom hadronskom sudaraču, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu našeg vremena. Srbija, kao punopravna članica CERN-a , sa ponosom ističe da su njeni timovi dali veliki doprinos istraživanjima koja se vrše upravo ovde, u najvećoj i najsloženijoj laboratoriji na svetu, a pogotovo kroz aktivno učešće u jednom od najkompleksnijih globalnih naučnih i tehnoloških istraživanja koja su ikada sprovedena", stoji uz video.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: