Svet 1

28.09.2024.

13:05

Počinje totalni rat? Vojska na nogama; "Spremni smo"

Izraelska vojska saopštila je danas da je Izrael u stanju pripravnosti za širi sukob nakon što su objavili da je ubijen vođa Hezbolaha Hasan Nasralah u Bejrutu.

Izvor: B92.net; Index.rs

Počinje totalni rat? Vojska na nogama; "Spremni smo"
Profimedia

Podeli:

Vojska je takođe objavila da se nada da će njegova smrt naterati grupu da promeni kurs.

"Mi se nadamo da će to promeniti akcije Hezbolaha", rekao je potpukovnik Nadav Šošani na brifingu za medije nakon što je vojska potvrdila da je ubila vođu Hezbolaha.

Takođe, kazao je da će ipak trebati vremena da se umanje borbene sposobnosti Hezbolaha koji podržava Iran.

"Videli smo kako Hezbolah izvodi napade protiv nas godinu dana. Sigurno je da će nastaviti da izvode svoje napade protiv nas ili da će pokušati", rekao je.

Takođe, rekao je rekao da nisu data nova uputstva izraelskim civilima u vezi sa borbenom gotovošću, jer su trenutne smernice već dovele veći deo zemlje u stanje pripravnosti.

"Hezbolah ovo eskalira godinu dana... Iran očito stoji iza ovoga, to nije nikakva tajna. Oni podržavaju Hamas, oni podržavaju Hezbolah i druge svoje saveznike", rekao je.

"Dakle, jesmo li spremni za širu eskalaciju? Da. Nalazimo se u široj eskalaciji, ratu na više frontova, godinu dana. Naše snage su u stanju pripravnosti, naša obaveštajna služba je spremna", zaključio je.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: