Politika 16

26.09.2024.

6:50

Još važnih susreta u Njujorku: Vučić sa šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom i Sijartom FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sreo se u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom i sa ministrom spolјnih poslova UAE šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

Izvor: B92

Još važnih susreta u Njujorku: Vučić sa šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom i Sijartom FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Sa velikim i dokazanim prijateljem Srbije @peter_szijjsrto o glavnim.porukama 79. zasedanja GS UN, kao i o našim regionalnin prilikama i zajedničkim planovima za još snažnije ekonomsko povezivanje.

I ovaj susret potvrdio je bratske odnose između naših naroda, dok će budući projekti samo dodatno učvrstiti neraskidivo prijateljstvo Srbije i Mađarske", napisao je Vučić na Instagramu. 

Kod šeika na prijemu

Malo kasnije Vučić je prisustvovao prijemu koji je priredio potpredsednik Vlade i ministar spolјnih poslova UAE šeik Abdula bin Zajed al Nahjan povodom Generalne debate 79. zasedanja GS UN.

"Srdačan susret sa prijateljem Srbije, ministrom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na prijemu koji UAE tradicionalno organizuje tokom Generalne skupštine UN.

Ponovio sam značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE, koje se ogleda u zajedničkoj viziji budućnosti i vrednostima koje delimo.

Ovaj prijem bio je i odlična prilika za jačanje diplomatskih veza i predstavljanje interesa Srbije na međunarodnoj sceni kroz susrete sa brojnim liderima, diplomatama i donosiocima odluka i razmenu mišljenja o ključnim temama od globalnog značaja.

Uz zahvalnost domaćinu na izuzetnom prijemu, zamolio sam ga da prenese moje srdačne pozdrave šeiku @mohamedbinzayed, prijatelju naše zemlje, koji je svojim ličnim angažmanom doprineo snažnom razvoju Srbije i iskrenoj bliskosti između naših naroda", napisao je predsednik Srbije na Instagramu. 

Pročitajte još:

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: