Politika 8

25.09.2024.

23:47

Vučić nakon sastanka u Njujorku: Pokrenute važne diskusije koje bi mogle da oblikuju buduće politike FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je Sastanku na visokom nivou o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u ko-organizaciji Narodne Republike Kine i Republike Zambije.

Izvor: B92.net

Vučić nakon sastanka u Njujorku: Pokrenute važne diskusije koje bi mogle da oblikuju buduće politike FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Povodom sastanka na svom nalogu na Instagramu je napisao:

"Velika je čast i privilegija biti gost na ovom elitnom događaju koji je okupio istaknute lidere iz celog sveta, sa ciljem boljeg razumevanja veštačke inteligencije i njenih potencijala, ali i opasnosti od njene zloupotrebe.

Kao članica Alijanse za upravljanje AI i zemlja koja je odavno prepoznala značaj i predvidela vrtoglav razvoj veštačke inteligencije, Srbiji je svakako mesto na ovako prestižnom skupu, pogotovo imajući u vidu naše smele planove koji će, uz pomoć domaće pameti i velikih ulaganja, pozicionirati našu zemlju u sam vrh u ovoj oblasti.

Ovaj sastanak je ujedno i odlična platforma za razmenu mišljenja i o drugim temama na koje utiče AI, uključujući ekonomski razvoj, tržište rada, klimatske promene i izazove sa kojima se suočavaju zemlje u razvoju.

Sastanak je u skladu sa sveobuhvatnim ciljevima negovanja multilateralizma i jačanja međunarodnih odnosa. I Kina i Zambija se zalažu za ujedinjeni pristup rešavanju hitnih globalnih pitanja, čime pokazuju posvećenost saradnji koja ne zna za granice, pogotovo u vremenima koja su pred nama.

Pokrenute su važne diskusije koje bi mogle da oblikuju buduće politike i inicijative, utirući put kooperativnijoj i održivijoj globalnoj zajednici, kojoj će i naša Srbija dati pun doprinos."

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: