Politika 5

25.09.2024.

15:44

Vučić u Njujorku sa Lajčakom: KiM i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima su glavna tema FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

Izvor: Tanjug

Vučić u Njujorku sa Lajčakom: KiM i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima su glavna tema FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Kosovo i Metohija i opstanak našeg naroda na svojim ognjištima glavna su tema svih mojih sastanaka ovde u Njujorku, a sa @miroslav.lajcak sam razgovarao ne samo o situaciji na terenu, sa kojom je on vrlo dobro upoznat, već i tome šta EU i međunarodna zajednica ne čine, a u obavezi su, kao i o tome šta Srbija, u okviru svojih mogućnosti, namerava da uradi kako bi zaštitila svoj narod i njihovo pravo na život i slobodu.

Informisao sam specijalnog predstavnika EU o paketu usvojenih mera u cilju zaštite Srba i ponovio da nećemo dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva.

Još jednom sam pozvao međunarodnu zajednicu da se konkretno i odlučno angažuje po suštinski važnim pitanjima za opstanak srpskog naroda na KiM i regionalnu stabilnost", napisao je Vučić na Instagramu. 
 

Pročitajte još:

"Vučić ispunio obećanje": Stigla najsavremenija oprema za školu u Brezjaku i isturena odeljenja FOTO

Vučić poslao snažnu poruku u Njujorku: "Mi nismo sluge ni Rusije, ni SAD-a" VIDEO

Vučić pred celim svetom pokazao kako se brani Srbija: Te reči će "dugo odzvanjati hodnicima UN"

Jesu li se prepoznali? Hrvatski mediji o Vučićevom govoru u UN FOTO

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: