Politika 0

25.09.2024.

12:20

Palma: Vučić u UN održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom govoru na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava.

Izvor: B92.net

Palma: Vučić u UN održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava
Zorana Mandic/ATAImages

Podeli:

On je naglasio da nijedan predsednik od 2000. godine nije tako branio državne i nacionalne interese Srbije

"Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija je za poštovanje od svih građana Srbije, ali i celog sveta. Naš predsednik je održao lekciju za mir i poštovanje međunarodnog prava, a ne prava sile i nijedan predsednik od 2000. godine nije tako branio državne i nacionalne interese Srbije sa argumentima koje niko ne može da ospori.  Vučić je jedini predsednik od 2000. godine koji isto priča u svojoj zemlji i u inostranstvu, za razliku od drugih prevaranata koji su imali jednu priču za domacu upotrebu, a drugu za stranu", ocenio je Marković Palma.

Prema njegovim rečima politika koju vodi predsednik Srbije je politika mira i stabilnosti, što je dokazao bezbroj puta, kao što je 11. jula 2015. godine došao sa porukom mira i u Srebrenicu na Komemoraciju žrtvama zločina u Srebrenici i tada bio brutalno napadnut.

"Vučič donosi mir, a oni na njega kamenom. Vučić je pokazao da ne deli žrtve na naše i njihove, žrtve su žrtve, ne možemo da zaboravimo šta je bilo, ali život ide dalje. Vučič se zalaže za Otvoreni Balkan, a oni koji nisu za mir se zalažu za zatvoreni Balkan. U Sarajevu i Zagrebu napadaju našeg predsednika što je odlikovao države, pre svega Rusiju, što su sprečile sramnu Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama. Ako su dve Nemačke mogle da sruše Berlinski zid 1989. godine i da krenu napred, a ne nazad, onda mogu da se sruše svi politički zidovi na Balkanu za što se zalaže predsednik Srbije", rekao je Palma.

Dodaje da "oni" napadaju Srbiju i Vučiča zato što je danas Vojska Srbije najspremnija u istoriji, ali Vojska Srbije je Vojska za odbranu i to vam je kao nekada kada neki idu da kradu lubenice, pa kažu "nećemo kod toga taj ima pušku".

"Vojska Srbije je tu da odvrati svakoga od napada na našu zemlju i svi treba da znaju da je Vojska Srbije tvrd orah, ali ne za napad, nego isključivo za odbranu. Govor predsednika Srbije na Generalnoj skupštini Ujdinjenih nacija je bio govor državnika najvišeg svetskog kalibra", rekao je Marković Palma.  

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

1 d

Podeli: