Politika 1

25.09.2024.

10:09

Vučić sa predsednikom Demokratske Republike Kongo: Prijateljski i otvoren razgovor; Izrazio sam zahvalnost

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Čisekedijem Čilombom tokom zasedanja 79. Generalne skupštine UN.

Izvor: B92.net

Vučić sa predsednikom Demokratske Republike Kongo: Prijateljski i otvoren razgovor; Izrazio sam zahvalnost
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Prijateljski i otvoren razgovor sa predsednikom Čilombom o aktuelnim globalnim dešavanjima, potrebi za očuvanjem multilateralizma u svetu, kao i o bilateralnim odnosima naše dve zemlje.

Izrazio sam zahvalnost tradicionalno prijateljskoj Republici Kongo na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu Srbije i našim pozicijama u međunarodnoj areni, a u cilju zaštite našeg naroda, međunarodnog prava i pravde.

Srbija je istinski posvećena nastavku jačanja saradnje i solidarnosti sa zemljama afričkog kontinenta, sa kojima pored zajedničkih vizija slobode i nezavisnosti, delimo i interes za realizacijom ogromnog potencijala u privrednoj saradnji.

Iskoristio sam ovu priliku da pozovem predsednika DR Kongo da ponovo poseti Srbiju i da zajedno nastavimo rad na jačanju odnosa naše dve zemlje i dva naroda", napisao je Vučić uz fotografiju.


1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: