Politika 2

21.09.2024.

23:34

Vučić stigao u Njujork: Učestvovaće na GSUN i sastati se s više od 40 svetskih lidera

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u Njujork čime je započeo posetu Sjedinjenim Američkim Državama gde će učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvor: Tanjug

Vučić stigao u Njujork: Učestvovaće na GSUN i sastati se s više od 40 svetskih lidera
Profimedia

Podeli:

Tokom boravka u Njujorku do 27. septembra, predsednik Vučić imaće bilateralne susrete sa više od 40 svetskih lidera, saopštila je ranije služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Planom i programom je, takođe, predviđeno i učešće predsednika Vučića na Samitu o budućnosti, kao i na sastanku o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u ko-organizaciji Narodne Republike Kine i Republike Zambije.

Tokom ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine, predsednik Vučić prisustvovaće i brojnim skupovima, među kojima je i prijem "Serbia Beyond Future" u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama.

Predsednik Vučić obratiće se učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u utorak, 24. septembra, navedeno je u saopštenju.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski implementirao je odluku Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu uvođenjem novih sankcija protiv šest osoba i više od 40 kompanija iz Irana, Kine i Rusije.

9:57

20.9.2024.

1 d

Podeli: