Politika 4

21.09.2024.

13:37

Vučić se javio iz aviona za Njujork: "Srbija mi već nedostaje"; Sledi obraćanje u UN i više od 40 susreta FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u SAD od 21. do 27. septembra 2024. godine, gde će učestvovati na 79. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92.net

Vučić se javio iz aviona za Njujork: "Srbija mi već nedostaje"; Sledi obraćanje u UN i više od 40 susreta FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

Vučić se na Instagramu javio iz aviona odmah nakon što je krenuo u SAD i napisao je: 

"Smestio se u avion za #NY. Ponosan na činjenicu da naša nacionallna avio kompanija direktno leti za Njujork. Vreme u avionu iskoristiću za pripremu govora u Generalnoj skupštini UN i važnim panelima na kojima ću da učestvujem. Očekujem susrete sa viŝe od četrdeset svetskih državnika. Posle Njujorka idem u Češku i Švajcarsku. I dok se pripremamo za poletanje, Srbija mi već nedostaje."

Obraćanje u UN 24. septembra, više od 40 susreta sa svetskim liderima

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić imaće bilateralne susrete sa preko 40 svetskih lidera.

Planom i programom je, takođe, predviđeno i učešće predsednika Vučića na Samitu o budućnosti, kao i na sastanku o međunarodnoj saradnji na izgradnji kapaciteta veštačke inteligencije u ko-organizaciji Narodne Republike Kine i Republike Zambije.

Tokom ovogodišnjeg zasedanja Generalne skupštine, predsednik Vučić prisustvovaće i brojnim skupovima, među kojima je i prijem "Serbia Beyond Future" u organizaciji Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama.
 
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratiće se učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u utorak, 24. septembra 2024. godine.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: