Politika 4

19.09.2024.

13:01

Vučić: Važan sastanak u Briselu, nastavićemo da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Izvor: B92

Vučić: Važan sastanak u Briselu, nastavićemo da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Važan sastanak u Briselu, na poziv predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, na kome ćemo razgovarati, prvenstveno, o evropskom Planu rasta sa Zapadni Balkan, sprovođenju pojedinačnih reformskih agendi, planovima nove Komisije kada je u pitanju proces proširenja, kao i o ukupnoj situaciji u regionu.

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu i unutrašnjim reformama u cilju pridruživanja EU, ali na prvom mestu važan nam je bolji život naših građana, ekonomski rast i razvoj zemlje.

Zato ćemo nastaviti da insistiramo na konkretnim koracima približavanja EU, kao što su pristup jedinstvenom evropskom tržištu i platnom prometu, uvođenju zelenih koridora, daljem privlačenju direktnih investicija, kao i promeni ukupne ekonomske i političke atmosfere u regionu, jer za svaki napredak potrebni su nam mir, stabilnost i saradnja", naveo je Vučić na Instagramu. 

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: