Politika 4

18.09.2024.

18:36

Vučić o razgovorima sa Prištinom: "Oni nikada nisu želeli dijalog"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o svim aktuelnim temama, a posebno se osvrnuo na dijalog sa Prištinom.

Izvor: B92.net

Vučić o razgovorima sa Prištinom: "Oni nikada nisu želeli dijalog"
Profimedia

Podeli:

Predsednik Srbije započeo je o sutrašnjem ručku na poziv predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

"Razgovaraće se o agendama rasta, o neophodnim reformama. Verujem da će to bio važan sastanak", rekao je predsednik. 

Aleksandar Vučić je zatim govorio o dijalogu sa Prištinom.

"Oni nikada nisu želeli dijalog. Mi nikada nismo imali stvarni dijalog, razgovor. Pokušavali su na svaki mogući način da okrive Srbiju za sve što se loše događa na terenu. Prvi cilj je uništenje i proterivanje srpskog naroda. Oni ne žele dijalog jer kažu da su suverena država i da nemaju o čemu da razgovaraju. Ne mislim da nas čekaju dobri ili bolji dani, mislim da ćemo da imamo bezbroj problema. Naše je da pomažemo našem narodu. Najavljivali su ceo dan odvaranje mosta na Ibru. Videćemo da li će NATO održati reč, a nadam se da hoće", rekao je Vučić o odnosu sa Prištinom.

"Mi ne tražimo ništa više od onoga što je dogovoreno. Tražimo ZSO, mirne i demokratske izbore. Ništa više od svega toga. Nikada tu nema dobrih i sjajnih rešenja", dodao je on.

Vučić je prokomentarisao i navode opozicije koja je nezadovoljna bilo kojim potezom vlasti.

"Jedino što ih zanima je kako i na koji način da budu protiv. Ako bih ja rekao da idemo u sukob sa Albancima, oni bi rekli kako nećemo da vraćamo Kosovo. Šta god da uradite nikada nije dobro. Moramo da prestanemo da se osvrćemo na to nego da radimo", dodao je on.

Posete važnih zvaničnika Srbiji

Vučić je podsetio da je primio u posete i Si Đinpinga, Vladimira Putina, Džozefa Bajdena, Olafa Šolca, Emanuela Makrona, Šinzo Abea...

"Ne znam koga bismo još mogli da ugostimo, a da nismo. Mali broj ljudi nije bio u Srbiji, a da su važni u svetu", rekao je on.

Kaže da Borko Stefanović govori kao da ima kmetski, robovski pristup vazala prema suverenu.

Vučić se osvrnuo i na hapšenje Sergeja Trifunovića.

"Jeste li primetili da to gotovo da nije vest u regionu. Po tome ste mogli da vidite primer licemerja. Kada je ta pevačica zadržana nekoliko desetina minuta Vučić je bio diktator. Naš je problem što smo mi Srbi najveći autošovinisti. Mrzimo sve, protiv smo svega jer smo samo mi pametni na svetu, ali pošto mrzimo sve najviše moramo da mrzimo Srbiju. Želim srećan i siguran povratak Sergeju Trifunoviću", dodao je Vučić.

Suzbijanje liste čekanja

"U narednim danima ćemo izaći sa kompletnim programom kako da suzbijemo liste čekanja. One su za nas prioritet. Pozivam ljude da idu na ove preventivne preglede. Posebno one starije od 50 godina i sam ću otići da pregledam sve i pokazaću javno da sam došao kao i svi ostali građani. Liste čekanja su deo naše nesposobnosti da stvarno rešavamo svoje probleme, deo i korupcije, a sa druge strane imate i kombinacije koje razni prave sa svim pomagalima. Sa svim tim ćemo da se izborimo i vrlo je komplikovano. ", naglasio je Vučić.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: