Politika 6

18.09.2024.

10:07

Vučić se sastao s državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolinom FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolinom.

Izvor: B92

Vučić se sastao s državnim sekretarom Svete stolice kardinalom Pjetrom Parolinom FOTO
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Odličan sastanak sa kardinalom Parolinom, sa kojim sam razgovarao o održavanje redovnog političkog dijaloga na svim nivoima, kao i saradnji Srbije sa Rimokatoličkom crkvom koja je dobrа, uz obostrano uvažavanje i nastojanje da se i dalje unapredi.

Naveo sam da je Republike Srbija opredeljena da sa Svetom Stolicom nastavi da neguje i unapređuje konstruktivne odnose, budući da delimo poglede na mnoga međunarodna pitanja, pre svega zaštite hrišćana i hrišćanskog nasleđa, kao i unapređenje ljudskih prava hišćana.

S tim u vezi, naglasio sam da je za Srbiju od suštinskog značaja pitanje zaštite, poštovanja i unapređenje prava srpskog i ostalog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, kao i zaštita i obnova srpskog verskog i kulturnog nasleđa, pravoslavnih grobalja, kao i ugroženih spomenika kulture, posebno pravoslavnih crkava i manastira pod zastitom UNESCO.

Visoko cenimo principijelnu poziciju Svete Stolice po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i razumevanja za poziciju Srbije, koja je utemeljena na poštovanju međunarodnog prava.

Razgovarali smo i o ostalim temama od obostranog interesa", naveo je Vučić na Instagramu. 

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: