Politika 6

15.09.2024.

12:57

Vučić poručio deci iz RS i CG: Srbija je vaša kuća, dobrodošli FOTO

Aleksandar Vučić primio je učenike i nastavnike osnovnih škola i predsednike opština iz Republike Srpske i Crne Gore povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Izvor: B92.net

Vučić poručio deci iz RS i CG: Srbija je vaša kuća, dobrodošli FOTO
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bg

Podeli:

Svečani prijem organizovan je u Predsedništvu Srbije.

"Danas je praznik srpskog naroda, ma gde on živeo. Naš narod su biseri rasuti po celom svetu," započeo je Vučić.

"Naš divan srpski narod koji je kroz istoriju postojanja sazreo do državotnornog naroda." On je zatim dodao da je naš barjak lep onoliko koliko je krvi proliveno za njegovu odbranu.

On je potom svim pripadnicima našeg naroda čestitao praznik, a posebno našem narodu na Kosovu i Metohiji, napominjući da su oni ti koji su najviše pretrpeli.

"Naša braća i sestre na KiM zbog naše zastave ne žive u uslovima na koje su Evropljani navikli, govorim o uslovima koje su ti isti Evropljani garantovali. Naša braća na KiM se raduju sa nama i ovom prilikom im čestitam praznik, pre svih eto baš njima. Znam da će morati mnogo toga da pretrpe, ali će uvek imati nas uz njih ," rekao je Vučić.

On je potom istakao da samo u sabornosti možemo savladati sve prepreke, i da ćemo kao naši preci u prošlosti mi u budućnosti koračati uzdignute glave spremni za svaki izazov. 

Potom je deci i učiteljima poželo dobrodošlicu i istakao da je Srbija njihova kuća.

"Ona vas dočekuje raširenih ruku da proslavimo ono što nas čini jedinim," dodao je Vučić, napominjući da su oni budućnost srpskog zaveta i da nikada ne treba da zaborave da su deo nečeg većeg i šireg.

"Srbija je tu uz vas kao što je bila za mnoge generacije pre vas i za one posle vas," podsetio ih je on.

Potom je dodao da je danas dva veka posle Tekelije Dodik kaže da nije bosanski Srbin, već samo Srbin.

"To isto kaže moj otac, a i ja. Samo Srbin to je više nego dovoljno," naglasio je Vučić.

On je zatim poručio da nezavisnot visoko plaćamo.

"Ipak to nije ništa naspram budućnosti i mogućnosti da naši naraštaji sami sebi pišu zakone koje sprovode," rekao je on.

Vučić je naglasio da "naš barjak spaja sve naše pretke", kao i oni koji danas osvajaju medalje i donose titule i dobre vesti u našu zemlju.

Nakon prijema, Aleksandar Vučić je na svom nalogu na Instagramu podelio fotografije sa decom i poručio im:

"Draga deco, poštovani učitelji i nastavnici, dobro došli u Beograd, naš prestoni grad koji više od dva veka stoji kao simbol naše slobode i zajedništva. Vaš dolazak ovde baš kada slavimo Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, ispunjava ovaj grad posebnom toplinom i ponosom. Vi nosite u sebi srpski duh svojih predaka. Republika Srbija je vaša kuća, baš kao što je i moja i kuća svih nas.

Danas je praznik. Praznik srpskog naroda ma gde on živeo. Našem narodu u zemlji i rasejanju i svuda na planeti čestitam praznik, čestitam Dan srpskog jedinstva u nadi da ćemo umeti da ga čuvamo, baš kao i naš jezik, pismo i kulturu.

Nikada ne zaboravite svoje korene i neka vas ovi dani u Beogradu ispune ljubavlju, ponosom i osećajem pripadnosti. Dobro došli kući!"

Aleksandar Vučić je zatim na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram čestitao praznik čitavom srpskom narodu.

"Istorija nas uči da kada smo zajedno, nema prepreka koje ne umemo i ne možemo da savladamo. Srpski rode, srećan praznik!" napisao je on.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: