Politika 1

13.09.2024.

22:14

Jovanov: Vučić je ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima, kao i na interese i ciljeve Srbije

Šef poslaničke grupe naprednjaka u Skupštini Srbije Milenko Jovanov naveo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić konkretno ukazao na interese i ciljeve Srbije.

Izvor: B92

Jovanov: Vučić je ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima, kao i na interese i ciljeve Srbije
Profimedia

Podeli:

"Mere i odluke, koje je predsednik Vučić danas predstavio javnosti, ozbiljan su i promišljen odgovor na izazove pred kojima se nalaze Srbija i srpski narod, posebno naš narod koji živi na Kosovu i Metohiji.

U okolnostima neviđenog šovinističkog antisrpskog divljanja Kurtijeve vlasti, važno je bilo, sa jedne strane, odgovoriti racionalno i odlučno i jasno staviti do znanja šta je pozicija Srbije, a sa druge ne ugroziti druge interese Srbije i njenih građana i ne izazvati negativne posledice po zemlju i građane. 

Predsednik Vučić je upravo to i uradio i ponovo je, u gotovo nemogućim okolnostima, uspeo da pronađe usku stazu kojom Srbija može da prođe, a da se ne spotakne", naveo je Jovanov. 

Kako je istakao, stvari su danas nazvane pravim imenom, bez kalkulacija i okolišanja. 

"Vrlo je konkretno predsednik ukazao na zločinačku prirodu Kurtijevog režima, na pasivnost i dvoličnost međunarodne zajednice, kao i na interese i ciljeve Srbije.

Sada je pred svim institucijama Srbije i svim predstavnicima naše zemlje da se ove odluke i mere sprovedu.

Što se poslanika Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije tiče, podrška politici predsednika Vučića nikada se nije dovodila u pitanje. Zato ćemo podržati realizaciju svih zadataka koji su stavljeni pred Narodnu skupštinu, znajući da podržavamo jedinu politiku koja Srbiju ostavlja u poziciji da se i u narednim godinama bori za Kosovo i Metohiju", naveo je Jovanov. 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: