Politika 6

17.03.2024.

19:48

Vučić o slučaju Banjska: Lagali su naš narod na KiM

Aleksandar Vučić obratio se povodom obeležavanja Dana sećanja na 17. mart 2004. godine – Pogroma na Kosovu i Metohiji u Narodnom pozorištu u Beogradu gde je objasnio zašto se dogodila Banjska.

Izvor: Novosti

Vučić o slučaju Banjska: Lagali su naš narod na KiM
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

Podeli:

Vučić je zapitao javnost da li zna zašto se Banjska dogodila.

"Što ne kažete narodu zašto se Banjska dogodila? Zato što su lagali naš narod na KiM. Lagali su te momke koji su bili na barikadama. Što su obećali i potpisali. Ja sam ih lagao kada sam im obećao da će EU i Amerika da ispune svoje zadatke, i da ih neće juriti kao zečeve. Pa su ih onda jurili čim su sklonjene barikade. Zamislite, desilo se.

Neko je hteo da sačuva svoju kuću i slobodu. Ne boli mene to što smatraju da mogu da nas ponižavaju i izgovaraju najgore reči protiv srpske države i protiv Srba, optužujući ih od terorizma do čega sve ne.

Mene boli kada u Srbiji vidim one koji misle da dodvoravanjem takvima misle da mogu da urade nešto za sebe i za svoju otadžbinu. Nisu oni napali, mene ili te momke, ili vas, zato što neke druge više vole. Ne, te druge preziru, već zato što hoće da slome Srbiju - rekao je on.

On je takođe dodao da moramo poručiti svima:

"Mnogo ste veliki i jaki, mi smo mali, ali tvrdi i čvrsti i snažni da vam nikada ne popustimo, da se nikada ne obrukamo, da čast i obraz ne ukaljamo, i da znamo da je sloboda važnija i preča od svega, da je to najviša vrednost koju moramo da čuvamo i štitimo."

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: