Politika 7

10.09.2024.

12:20

Vučić jasan: U naredna 72 sata...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom. On je istakao da će se u naredna 72 sata obratiti javnosti zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92.net

Vučić jasan: U naredna 72 sata...
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Podeli:

"Kratko da kažem, u naredna 72 sata ćemo se obratiti javnosti  i govoriću o onome što Srbija zahteva zbog brutalnog napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, i šta je to što međunarodna zajednica nije ispunila", rekao je Vučić i dodao:

"Za očekivati je da sa dalekosežnim predlozima izađemo i pred Narodnu skupštinu tokom oktobra meseca. Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Radićemo na tom planu i po tom pitanju sve što je moguće".

Kako je istakao, sada je potpuno jasno da Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda.

"Srbija je uvek za dijalog, spreman sam da idem da razgovaram sa Kurtijem u Briselu, ali Srbija neće dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva, a sasvim je jasno da je to postao jedini cilj Kurtijeve vlasti", rekao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: