Politika 14

08.09.2024.

21:44

Napadnuta ambasadorka Srbije u Madridu: Hitno se oglasio Đurić

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić najoštrije je osudio fizički napad na ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, koji se dogodio danas popodne u Madridu.

Izvor: Tanjug

Napadnuta ambasadorka Srbije u Madridu: Hitno se oglasio Đurić
Profimedia

Podeli:

"Najoštrije osuđem fizički napad na ambasadorku Šarac u centru Madrida. Zahtevamo od svih nadležnih punu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i akt nasilja prema najvišem diplomatskom predstavniku naše zemlje", izjavio je šef srpske diplomatije Marko Đurić za Tanjug.

Kako Tanjug saznaje, danas kasno popodne u centru Madrida mlađa muška osoba fizički je napala ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, u ulici u kojoj stanuje, i naneo joj povrede u predelu leđa. 

Iz izjava prisutnih svedoka, sumnja se da je, po govoru, osoba albanskog porekla. 
Prema svedočenju prisutnih, mlađi muškarac prišao je ambasadorki Šarac koja je pričala telefonom na srpskom i pitao je da li je iz Srbije, nakog čega je udario nogom u leđa i pobegao. 

Nekoliko svedoka je potom bezuspešno pokušalo da uhvati napadača.

Napad je prijavljen policiji, koja je stigla na lice mesta i vrši uviđaj.

Ambasadorka Šarac je dobrog stanja, kaže izvor za Tanjug.
 

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: