Politika 0

05.09.2024.

11:49

Vučić razgovarao sa Šolcom: Teme su ekonomska saradnja, regionalna stabilnost i jačanje veza sa Nemačkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o litijumskom projektu u Saksoniji, kao i o ekonomskoj saradnji, regionalnim pitanjima i nastavku razgovora u okviru Berlinskog procesa.

Izvor: Tanjug

Vučić razgovarao sa Šolcom: Teme su ekonomska saradnja, regionalna stabilnost i jačanje veza sa Nemačkom
Printscreen/buducnostsrbijeav

Podeli:

"Odličan i vrlo produktivan razgovor sa @bundeskanzler Šolcom o ključnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući ekonomsku saradnju, regionalnu stabilnost i značaj jačanja veza Srbije i Nemačke.

Razmenili smo mišljenja o regionalnim pitanjima i nastavku razgovora u okviru Berlinskog procesa.

Razgovarali smo i o sve većoj potrebi za intenziviranjem diplomatskih napora u regionu u cilju rešavanja brojnih pitanja od značaja za očuvanje mira i stabilnosti, a posebno o promociji ekonomskog povezivanja i evrointegracija Zapadnog Balkana.

Razgovarali smo i o sve većim izazovima u pogledu energenata i budućnosti energetske diversifikacije.

Izrazio sam veliko interesovanje za litijumski projekat u Saksoniji, koji ima za cilj da promoviše odgovorne rudarske prakse i podrži prelazak na zelenu energiju. Naglasio sam da bi razmena iskustava i znanja mogla da otvori put za inovativne pristupe ekstrakciji litijuma koji daju prioritet zaštiti životne sredine i angažovanju zajednice", napisao je Vučić na Instagramu. 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: