Politika 4

03.09.2024.

10:29

Vučić prima akreditivna pisma petoro novoimenovanih ambasadora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prima danas akreditivna pisma petoro novoimenovanih ambasadora u Srbiji.

Izvor: B92

Vučić prima akreditivna pisma petoro novoimenovanih ambasadora
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Podeli:

Vučić je u Palati Srbija primio akreditivna pisma ambasadorke Konfederacije Švajcarske An Lugon Mulan i tom prilikom istakao da je članstvo u EU strateško opredeljenje naše zemlje, a pitanje Kosova i Metohije od najvišeg nacionalnog značaja.

"Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Švajcarske An Lugon-Mulen i uspeh u radu tokom mandata u Srbiji. Tokom sastanka smo razgovarali o ekonomskim odnosima Srbije i Švajcarske, a ja sam izrazio zahvalnost na podršci koju Švajcarska pruža našoj zemlji u oblasti razvojne saradnje koja se uspešno odvija duže od 30 godina", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici.

On je naglasio zainteresovanost Srbije za intenziviranje političkog dijaloga i ukazao na važnost daljeg unapredjenja parlamentarne saradnje.

"Ponovio sam da je članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike naše zemlje i istakao da je pitanje Kosova i Metohije za nas od najvišeg nacionalnog državnog značaja", naveo je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Akreditive potom predaju ambasadorka Države Izrael Avivit Bar-Ilan, ambasadorka Kraljevine Švedske Šarlot Samelin, ambasadorka Kraljevine Danske Pernile Deler Kardel i ambasador Republike Češke Jan Bondi.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: