Politika 9

02.09.2024.

12:49

Otvoren Dom zdravlja "Srbija"; Vučić postao počasni građanin i poručio: "Nikada nećemo dozvoliti pogrom Srba"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanom otvaranju novoizgrađenog Doma zdravlja "Srbija" u Republici Srpskoj. Uručena mu je i povelja počasnog građanina.

Izvor: B92.net

Otvoren Dom zdravlja "Srbija"; Vučić postao počasni građanin i poručio: "Nikada nećemo dozvoliti pogrom Srba"
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Podeli:

Tom prilikom Vučić je rekao da je za njega danas ogromna čast da je u Stanarima i da je zbog toga presrećan. Istakao je i da je Srbija u taj Dom zdravlja uložila oko milion i 800.000 evra, kao i da će Srbija nastaviti to da čini, s najvećom pažnjom i ljubavlju.

"Nastavićemo da pomažemo, jer vi nama pomažete ostajući na svojim ognjištima", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije okupljenim građanima je rekao da Republika Srpska nikada neće ići protiv Repubike Srbije, niti će Srbija ići protiv Republike Srpske.

Poštujemo sve zajednice u BiH, ali želimo postojanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji potpisnik je i Srbija. I taj Dejtonski sporazum je garant postojanja Republike Srpske.  

Svakome treba da bude jasno da Srbija nikada neće dozvoliti pogrom Srba, poručio je Vučić. 

Prisutnim građanima se pre Vučića obratio se Milorad Dodik, koji je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i državi Srbiji, na sredstvima uloženim u izgradnju ovog Doma zdravlja, ali i na sveobuhvatnoj podršci Republici Srpskoj.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je da novoizgrađeni Dom zdravlja predstavlja najbolji i najsavremeniji dom zdravlja u Bosni i Hercegovini.

Nakon svečane ceremonije, ispred novoizgrađenog Doma zdravlja, Vučić i funkcioneri RS svečano su u rad pustili tu zdravstvenu ustanovu.

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Obratio se Dodik: "Mi volimo kada je Srbija snažna"

Milorad Dodik se obratio okupljenim novinarima. Poručio je da zajedno čine sve da poboljšaju život sugrađana.

"Od Srbije se očekuje da se razvija i kao takva da bude garant mira i slobode. Mi volimo kada je Srbija snažna. Ona je garant mira i slobode na ovim prostorima. Naši odnosi se razvijaju maksimalno i naši odnosi nisu bili prisniji nego od kada je predsednik Vučić na vlasti. Mi ne želimo ništa drugo osim Dejtonskog sporazuma. Nastavićemo dalje da radimo. Hvala predsedniku Vučiću na svemu", poručio je Dodik. 

Nakon Dodika, Vučić je trakođe odgovarao na pitanja novinara.

"Uvek se najbolje osećate kada ste sa svojim ljudima. Mnogo sam srećan što sam ovde", poručio je Vučić i odgovorio na pitanje o Aljbinu Kurtiju.

"Gledao sam moskovski cirkus kao najbolji u svetu u tom trenutku, ali ovakvog cirkusa kakav su u stanju da prave Aljbin Kurti i neko poput Čanka i Sonje Biserko, takav cirkus još nisam gledao. Srbi sa Kosova i Metohije ostaće na Kosovu i Metohiji uprkos želji i Aljbina Kurtija i Nenada Čanka da nestanu. Na pamet mi ne bi palo da tako nešto smislim. Kratko, ali glupo", poručio je Vučić. 

Inače, na Domu zdravlja nalazi se tabla na kojoj se stanovnici Stanara zahvaljuju predsedniku Srbije na "pregalaštvu".

Svečanosti prisustvuju predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednik Skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, kao i predsednik opštine Stanari Radojica Ćelić.

Otvaranju prisustvuju i srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović, ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ministar Republike Srpske Alen Šeranić i direktor Doma zdravlja Slaven Jerinić.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: