Politika 5

31.08.2024.

16:55

Vučić opomenuo Milatovića u Pragu: Ti govoriš srpskim jezikom VIDEO

Predsednici Srbije i Crne Gore Aleksandar Vučić i Jakov Milatović, nakratko su imali polemiku o "zajedničkom jeziku" na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU" u Pragu.

Izvor: Blic.rs

Vučić opomenuo Milatovića u Pragu: Ti govoriš srpskim jezikom VIDEO
TANJUG/GLOBSEC/ HOLUBOVA DOROTA/bs

Podeli:

Povod za sve je bio razgovor o evrointegracijama regiona. Šta više, u jednom trenutku nisu mogli ni da se slože kojim jezikom govore, a pričali su na engleskom.

Za razliku od Milatovića, Vučić nije delio uverenje da Srbija i Crna Gora mogu biti deo EU 2028. godine pa je poručio da se "to ne može dogoditi pre 2030. godine". To kao da je bio povod za dalje "zađevice" dvojice predsednika. Milatović to nije krio.

"Mislim da publika može da vidi koliko se Aleksandar i ja ne slažemo i to je legitimno. Sada postoji jasan izbor gde želite da idete. Za Crnu Goru je jasno, ne znam da li je jasno za Srbiju, ali je legitimno imati nejasan stav o tome gde žele da idu. Mislim da Srbija kao najveća ekonomija u regionu je važna. Znate da svi u suštini govorimo istim jezikom", rekao je Milatović.

"Srpskim jezikom. Ti govoriš srpskim jezikom", nadovezao se Vučić.

"To je lingvistički praktično isti jezik. Zovu ga drugačije, neki ga zovu… Ali to nije problem", priznao je Milatović.

Na šta je Vučić dodao:

"Ali to je srpski", dodao je Vučić.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: